Καλώς ήρθατε στο CCSVI Talk

Αυτός ο ιστότοπος φιλοδοξεί να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για όλους τους πάσχοντες από Χρόνια ΕγκεφαλοΝωτιαία Φλεβική Ανεπάρκεια (ΧΕΝΦΑ).

H ΧΕΝΦΑ είναι μια συνδρομή που ανακαλύφθηκε το 2008 από τον Δρ Paolo Zamboni, καθηγητή στο Κέντρο Αγγειακών Παθήσεων του πανεπιστημίου της Ferrara. H συνδρομή αυτή χαρακτηρίζεται από ανωμαλίες στην απορροή του αίματος από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, οι οποίες προκαλούνται από στενώσεις, μεμβράνες και άλλων ειδών παθολογικά σημεία στις Έσω Σφαγίτιδες, τις Σπονδυλικές φλέβες, την Άζυγο και Ημιάζυγο φλέβα.

Ενδέχεται να αποτελεί την βασική αιτία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, γνωστής και ως Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η οποία παραμένει μια απομυελινωτική νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος αγνώστου αιτιολογίας.

Για τους νέους επισκέπτες του ιστοχώρου προτείνονται:

Επίσης, μπορείτε να συζητήσετε για οτιδήποτε σχετικό με τη ΧΕΝΦΑ στο forum μας.

 

Το quote της ημέρας:

«Η πρώτη μου σκέψη είναι πως η βελτίωση της φλεβικής απορροής επιτρέπει τη βελτίωση της ροής του ΕΝΥ.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί φαίνεται να συνδέεται με τον σχηματισμό εστιών στη λευκή ουσία.  Έχει αποδειχθεί πως οι ανωμαλίες της εξωκρανιακής φλεβικής ροής συνδέονται με μειωμένη ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει τον αριθμό και όγκο των Τ2 εστιών τόσο στη σκλήρυνση όσο και στη νόσο του Alzheimer’s.  Επιπλέον η αγγειοπλαστική και άλλες χειρουργικές τεχνικές θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αιμάτωση του εγκεφάλου, μία άποψη που μελετάται τώρα.» Δρ. Zamboni, http://www.pagepressjournals.org/index.php/vl/article/view/vl.2014.4526/4004