Πρόγραμμα 2ου διεθνούς συνεδρίου εταιρείας νευραγγειακών παθήσεων – ISNVD

Το συνέδριο του ISNVD, της διεθνούς εταιρείας για τη μελέτη των νευραγγειακών παθήσεων η οποία συστάθηκε το 2010 από τους Haacke, Zivadinov και Sclafani, θα πραγματοποιηθεί στο Ορλάντο των Η.Π.Α., από 18 έως 22 Φεβρουαρίου 2012, ενώ το πρόγραμμα του συνεδρίου απαντά με τον τρόπο του στο επιχείρημα μίας μάζας ασθενών και γιατρών πως το CCSVI δεν υφίσταται καν ως παθολογία, πόσω μάλλον ως πάθηση σχετική με την MS.

The 2nd Annual ISNVD Scientific Meeting

Φέτος, λοιπόν, αναμένεται η ανακοίνωση του consensus (συναίνεση) πάνω στα διαγνωστικά κριτήρια του CCSVI μέσω υπερήχου (ομιλητής: Νικόλαος Λιάσης), μέσω μαγνητικής τομογραφίας, επεμβατικής φλεβογραφίας και IVUS (ομιλητής: Salvatore Sclafani).  Eν ολίγοις, “πέφτουν στα τραπέζι” τα στάνταρ βάσει των οποίων θα διαγιγνώσκεται το CCSVI, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη διαφοροποίηση στη διάγνωση από κέντρο σε κέντρο.

Μία πλειάδα γιατρών από όλο τον κόσμο θα γνωμοδοτήσουν πάνω στις φλεβικές ανωμαλίες στις νευρολογικές ασθένειες (ομιλητής από Taiwan), στην αιμάτωση του εγκεφάλου προ και μετά την αγγειοπλαστική (Η.Π.Α.), στην επίδραση φαινομένων της ροής στην γήρανση (Καναδάς), στη σχέση σιδήρου και MS (Αυστρία), στις σχετικές με CCSVI ανωμαλίες του αμφιβληστροειδούς των ασθενών με MS (Πολωνία), ενώ ο ίδιος ο Dr. Zamboni θα σχολιάσει την ροή των ασθενών με MS σε σχέση με τη στάση σώματος, και θα συγκρίνει τα ευρήματα με αντίστοιχα από υγιή πληθυσμό.  Θα ξαναμιλήσει ο Dr. Clive Beggs πάνω στην υδροδυναμική ανισορροπία του CCSVI, o Dr. Haacke πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ροής των ασθενών με MS, o Dr. Zivadinov πάνω στη ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και πώς αυτή διαφοροποιείται στην MS, ο Dr. Fox για τα παθολογικά ευρήματα σε άζυγο φλέβα και σφαγίτιδες που βρέθηκαν μετά θάνατον σε ασθενείς, και ο Dr. Salvi για υδροκεφαλισμό και φαινόμενα CCSVI.

To εντυπωσιακό δεν είναι το πρόγραμμα, όπως καταρτίστηκε.  Το εντυπωσιακό είναι πως τα φαινόμενα που μελετώνται στο συνέδριο και συσχετίζονται θετικά με το CCSVI ήταν για πολλά χρόνια γνωστά στη νευρολογία και έμεναν … αμελέτητα.  Κυριολεκτικά.

Το εντυπωσιακό είναι πως μια χούφτα γιατρών έχουν αρχίσει να βλέπουν από την κλειδαρότρυπα τί πραγματικά συμβαίνει στο κεντρικό νευρικό σύστημα ενός ασθενή με MS, και εμείς, αντί να χαιρόμαστε και να στηρίζουμε την έρευνά τους και να αγανακτούμε με την απάθεια της νευρολογίας, αδιαφορούμε να διαβάσουμε και να μάθουμε, συντασσόμαστε τω νευρολόγω, και στη χειρότερη, το πολεμούμε κιόλας.

Ίσως γιατί κάποιος “θεός” εκεί έξω μας υποσχέθηκε αλλιώς τη σωτηρία.

 1. Άβυσσος το μυαλό ορισμένων …
  Πάντως το πρόγραμμα είναι πολύ ενδιαφέρον , θα ήθελα τόσο να το παρακολουθήσω !
  Πότε επιτέλους θα αντιμετωπίζεται κατ ευθείαν με αγγειοπλαστική η ΣΚΠ ?
  Πότε θα ζητηθούν αποζημιώσεις για τις βλάβες που προκάλεσαν οι νευρολόγοι με την αδιαφορία τους ?

 2. γιατρε μου, οι εστιες μου ειναι ολες ανενεργες.
  τι φταιει?

 3. Είσαι σε ύφεση. Έτσι λέει για λογαριασμό μου ένας νευρολόγος (οι θεοί να τον κάνουν). Η επέμβαση ήταν απλώς χάσιμο χρημάτων.

 4. αν εγω ειμαι σε υφεση, αυτος χρειαζεται αφεση (αμαρτιων)
  εχει μπερδεψει τη νευρολογια με την οικονομια, που ειναι σε υφεση!

Leave a Comment