Ενοποιημένη πρόταση αυτοανοσίας

Ο ουρανός με τ’ άστρα:

CD8+ T-Cell Deficiency, Epstein-Barr Virus Infection, Vitamin D Deficiency, and Steps to Autoimmunity: A Unifying Hypothesis

– ξεκινάς από έναν οργανισμό γενετικά επιρρεπή στην ανεπάρκεια των CD8+ T κυττάρων (σύμφωνα με τους συγγραφείς, ανεπάρκεια αυτής της ομάδας των Τ κυττάρων παρατηρείται σε ασθενείς με αυτοάνοσες νόσους και υγιείς συγγενείς αυτών).

– του προσθέτεις χαμηλή ηλιοφάνεια/έλλειψη βιταμίνης D η οποία, σύμφωνα με τους συγγραφείς, επιδεινώνει την εν λόγω ανεπάρκεια σε CD8+ T κύτταρα.

– εκθέτεις αυτόν τον οργανισμό σε μόλυνση από Epstein Barr.

– μπλέκεις την κατάσταση, καθώς σε αυτό το σημείο αρχίζει η αποδιοργάνωση: τα ανεπαρκή CD8+ Τ κύτταρα αυτού του οργανισμού δε μπορούν τώρα να κοντρολάρουν τον Epstein Barr.  O ιός πολλαπλασιάζεται, και οδηγεί στην παραγωγή αυξημένων αντισωμάτων.

– ο ιός μολύνει το κεντρικό νευρικό σύστημα.  Β κύτταρα που έχουν προσβληθεί από τον ιό πολλαπλασιάζονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

– μπαίνουν τα Τ κύτταρα.

Σύμφωνα με την πρόταση των Αυστραλών, ίσως η πρόληψη και η θεραπεία από τον ιό Epstein Barr να είναι το κλειδί.  Άλλη λύση είναι η κατάπνιξη των Β κυττάρων ή η ενίσχυση των CD8+ T κυττάρων – αφού όμως πρώτα αποδειχθεί (γιατί είναι υπόθεση) σε ποιό βαθμό παρατηρείται τέτοια ανεπάρκεια στην MS.

Ο ουρανός με τ’ άστρα.

  1. Η έρευνα είναι ελλιπέστατη. Δεν έχει λάβει υπόψη της τα νέα δεδομένα για τον h pylori, την υπόθεση των νήσων Φαρόε και τον Chlamydia pneumoniae, τον υδράργυρο των οδοντικών σφραγισμάτων, τον μήνα σύλληψης και τον μήνα γέννησης, το ύψος και το βάρος των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση και τέλος το νούμερο παπούτσι που φορούν.

  2. Έτσι ακριβώς.

Leave a Comment