Πώς προωθούνται τα φάρμακα της σκλήρυνσης

How M.S. Drugs Are Promoted: “We Have a Whole Money Laundering Thing Going On”

Αν και το τμήμα Δικαιοσύνης της Washington έπιασε τα εργαστήρια της Serono να χρηματοδοτεί γιατρούς για την προώθηση φαρμάκων της, οι διευθυντές της εταιρείας δε θα υποστούν κυρώσεις, αφού η φαρμακευτική θα πληρώσει το ποσό των 44.3 εκατ. δολ. για να κλείσει την υπόθεση.  Το 2005 η ίδια εταιρεία είχε πληρώσει πρόστιμο 705 εκατ. δολ. για την μη εγκεκριμένη προώθηση μίας ορμόνης σε ασθενείς με AIDS.

H Serono υπήρξε τόσο γενναιόδωρη στο παρελθόν με τους ακριβοπληρωμένους γιατρούς που συνεργάζεται, ώστε διέρρευσε πως ένας από αυτούς, o Dr. Bowling με ειδίκευση στη σκλήρυνση (whatever that means), είχε το θράσος να ζητήσει απευθείας 50.000 δολ. από την εταιρεία για την προώθηση του Rebif.  Mε αφορμή αυτό το συμβάν, ο υπεύθυνος ιατρικών θεμάτων στην εταιρεία εκείνη την εποχή, Frank Timmons, δήλωσε πως η Serono έχει στήσει ολόκληρη “φιλανθρωπική κοινότητα” για να χρηματοδοτεί, ουσιαστικά, μέσω αυτής, γιατρούς που προωθούν το Rebif.  Όταν ένας από τους περιφερειακούς διευθυντές της εταιρείας, ο Tim Amato, παραπονέθηκε γι αυτό, απολύθηκε.

Στη δίκη που ακολούθησε κατατέθηκαν αντίγραφα από επιταγές που διακινήθηκαν λαθραία μέσω των ταμείων των κλινικών για τη σκλήρυνση (τους κακόμοιρους ασθενείς σκέφτομαι), καθώς και μία δήλωση του γιατρού Dr. Bowling πως όντως έλαβε τα ποσά που ζήτησε από τη φαρμακευτική.  Η τελευταία αρνήθηκε πως έστησε “φιλανθρωπία” για να αντλεί από εκεί ποσά για τους γιατρούς.  Αυτά, το 2004.  Έτσι και τώρα: η εταιρεία θα πληρώσει ένα πρόστιμο, κανείς διευθυντής δε θα εγκληθεί για τίποτα αξιόποινο, και το μήνυμα που θα περάσει στις φαρμακευτικές είναι πως το δις εξαμαρτείν δεν τιμωρείται σε αυτές, μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητες.

P.S. Και να πω ότι το Rebif δούλευε, the hell with the money…

 1. Δεν ντρέπονται να ταλαιπωρούν τόσους ανθρώπους με σκευασματα αποδεδειγμένα αχρηστα !
  Εύχομαι να τιμωρηθούν , ξέρω πως δεν θα γίνει αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.. Δυστυχώς όσο υπάρχουν ασθενείς που τους πιστεύουν αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ..

 2. φιλανθρωπιες και φιλανθρωπικη κοινοτητα, ενταξει τοτε!

 3. http://www.webmd.com/multiple-sclerosis/features/ccsvi-and-multiple-sclerosis?ecd=wnl_mls_011813&ctr=wnl-mls-011813_ld-stry&mb=
  και οριστε η πρωτη αναφορα (νομιζω) του νευρολογοκρατουμενου webmd για τη χενφα
  προσεξτε ποσο δολια και υπογεια ειναι διατυπωμενοι ολοι οι αποτρεπτικοι χαρακτηρισμοι για τη χενφα, ποσο ανακριβης φαινεται ο ζαμπονι, ποσο πολυ λειπουν οι εργασιες και οι αριθμοι, πως “μπερδευεται” το μπαλονι με το στεντ, η επεμβαση με την εγχειρηση

 4. …και πόσο εμμονική η αντίληψη πως θα είναι “new treatment” (ήδη στη δεύτερη σειρά) αυτό που θα μας θεραπεύσει. Λες και βρήκαμε την αιτία εδώ και χρόνια, και το φάρμακο μας έλειπε.

 5. πολλά τα λεφτά Άρη 😈

Leave a Comment