Βράβευση ομάδας του Καθ. Zamboni

(από aliki)

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Το παγκόσμιο συνέδριο για τις ασθένειες του φλεβικού συστήματος ανταμείβει την ομάδα του Paolo Zamboni για το CCSVI. By Alessandro Rasman.

Περισσότεροι από 2000 σύνεδροι από 57 χώρες που ήταν παρόντες στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις ασθένειες του φλεβικού συστήματος το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βοστόνη (http://uip2013.org) έδωσαν στον Dr. Sergio Gianesini, ένα νεαρό ερευνητή από την ομάδα του καθ. Paolo Zamboni, το βραβείο της καλύτερης επιστημονικής μελέτης από τις πάνω από 500 που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο. Ο Gianesini παρουσίασε μια προκαταρκτική μελέτη για την έκβαση των πρώτων περιστατικών που χειρουργήθηκαν για το σύνδρομο συμπίεσης του ωμοϋοειδούς μυός στην έσω σφαγίτιδα φλέβα. Η ολοκαίνουργια επέμβαση πραγματοποιείται για μια ιδιαίτερη μορφή του CCSVI (Χρόνια Εγκεφαλονωτιαία Φλεβική Ανεπάρκεια), αγγειακής νόσου η οποία ανακαλύφθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ferrara, και συχνά συνδέεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας (MS). Το πιο ενδιαφέρον πράγμα που παρουσιάστηκε στη συζήτηση στη Βοστώνη είναι ότι όταν το CCSVI εμφανίζεται λόγω της συμπίεσης των μασητικών μυών στη σφαγίτιδα φλέβα η διαστολή με αγγειοπλαστική με μπαλονάκι δεν έχει καμία πιθανότητα να αποκαταστήσει την κανονική φλεβική ροή του αίματος από τον εγκέφαλο.  Ως εκ τούτου είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε πώς να αναγνωρίζουμε αυτή την κατάσταση για να αποφευχθεί η υποβολή ασθενών σε περιττές διαδικασίες ενδοαγγειακής αγγειοπλαστικής. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια επέμβαση στους μασητικούς μύες που μπλοκάρουν ή συμπιέζουν τη σφαγίτιδα. Η είδηση είναι, κατά συνέπεια, εξαιρετικής σημασίας και μεγάλου ενδιαφέροντος για περισσότερους από 60.000 ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας στην Ιταλία.

Η Nicoletta Mantovani, χήρα του Luciano Pavarotti, υπεβλήθη σε αυτού του τύπου την επέμβαση στη Ferrara. (http://youtu.be/gEjcpUd-uqY).

Il Congresso Mondiale Sulle Malattie Del Sistema Venoso Premia Il Team Di Paolo Zamboni Per CCSVI

  1. Θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός οτι αρκετές αποτυχημένες αγγειοπλαστικές οφείλονται σε αυτό το σύνδρομο το οποίο με τον απλό υπέρηχο δεν μπορεί να εντοπιστεί . Μπορεί κανείς να το διαγνώσει σε διαφορετικές θέσεις του σώματος , όρθια θέση , στρίψιμο του κεφαλιού δεξιά-αριστερά , κατάποση , χασμουρητό και διάφορες άλλες τις οποίες υποδεικνύει ο ακτινολόγος ο οποίος ψάχνει συγκεκριμένα γι αυτό το πρόβλημα . Είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε γιατί πολλοί έχουν πάει σε ακτινολόγο και έχουν ακούσει πως δεν έχουν ccsvi ενώ τα συμπτώματά τους είναι καθαρά ccsvi συμπτώματα . Δεν είναι σπάνιο , συμβαίνει συχνά και πρέπει να εξετάζεται πριν προβεί κάποιος σε αγγειοπλαστική .

  2. Proswpika ta brabeia opoioudhpote eidous den mou lene tipota (alla auto einai diko mou problhma)..

  3. Νομίζω πως δεν μας ενδιαφέρει το βραβείο όσο η εργασία που παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε , εμένα τουλάχιστον αυτό με απασχολεί .

  4. Το ccsvi ειναι αδιαμφισβητητα μια πολυ μεγαλη ανακαλυψη η οποια αλλαξε τις ζωες πολλων συνασθενων μας και απο οτι φαινεται επεται συνεχεια…

Leave a Comment