Μετα-ανάλυση των ερευνών για το CCSVI

aac-Dr. Salvatore Sclafani

Ξεχάστε ξανά τον υπέρηχο.  Αν έχετε βέβαιη σκλήρυνση, έχετε εξαιρετικά υψηλές πιθανότητες να έχετε CCSVI.  Oι δεκατρείς μελέτες με επεμβατική φλεβογραφία σε ασθενείς με σκλήρυνση βρήκαν το CCSVI σε ποσοστά από 92.3% έως 100% των ασθενών με σκλήρυνση.

(Ευχαριστούμε τον Dr. Sclafani που τα συγκεντρώνει σε δέκα σελίδες και μας τα διαθέτει)

Οι δεκαοκτώ μελέτες με υπέρηχο παρουσιάζουν ασυνεπή, μεταξύ τους, αποτελέσματα, ωστόσο η γενική τάση παραμένει υπέρ του εντοπισμού του CCSVI σε ασθενείς με σκλήρυνση έναντι των υγιών.

Το ίδιο ασυνεπείς είναι και οι μελέτες με μαγνητική φλεβογραφία.  Ως εκ τούτου, προκύπτει η ανάγκη ενός εξειδικευμένου “φλεβικού” πρωτοκόλλου για τη διάγνωση του CCSVI.

Για να φτάσει να πάθει σκλήρυνση ένας ασθενής, αν η διάγνωση που πήρε είναι σωστή, σημαίνει ότι έχει CCSVI.  Αν ο υπέρηχος δεν το βρίσκει, αυτό δε σημαίνει πως το CCSVI δεν υπάρχει.  Κανείς γιατρός δεν επιμένει στον υπέρηχο, όταν μπορεί να πραγματοποιήσει φλεβογραφία.  Αυτό πρέπει να εμπεδωθεί στις συνειδήσεις των ασθενών με σκλήρυνση, που μπορεί να έτυχε να έχουν αρνητικό υπέρηχο στο CCSVI: η μετα-ανάλυση παραπάνω συμπεραίνει πως η φλεβογραφία, σε ποσοστό άνω του 90%, θα τους έβγαζε θετικούς στο CCSVI.

 1. Η γή είναι επίπεδη
  Ο γάιδαρος πετάει

 2. τα πυρηνικά είναι ακίνδυνα
  ……………………..
  (αυτά έγραφε η μπλούζα της Greenpeace με την οποία ξύπνησα σήμερα το πρωί)

  Η MS δεν σχετίζεται με το CCSVI (θα προσθέσω εγώ!!!)

 3. Αιτία της ΣΚΠ είναι τα αρνητικά συναισθήματα, οι πηγές και οι μεσημβρινοί.

 4. και η ακτινοβολία του Σείριου

 5. Αν μπει ένας καινούριος αναγνώστης, και απομονώσει μόνο τα σχόλιά σας σήμερα, την έκατσε ο άνθρωπος. 🙂

 6. κι ομως, δεν εχουμε βαλει ακομη τραγουδια!

 7. Τι! Δεν είναι;;;;

Leave a Comment