Εξωτερική συμπίεση της σφαγίτιδας

Έχει ειπωθεί πως το CCSVI χαρακτηρίζεται κυρίως από ενδοαυλιακές ανωμαλίες (εμπόδια ροής εντός της φλέβας), με συνηθέστερη τη βαλβιδική ανωμαλία, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που εμφανίζουν και ανατομικές συμπιέσεις της σφαγίτιδας από γειτονικούς μύες.  Οι μύες του τραχήλου είναι πολλοί, αν και δε γνωρίζουμε πόσο τέτοιες συμπιέσεις συνεισφέρουν στο CCSVI.  Ο Dr. Simka παρακάτω παρουσιάζει την περίπτωση ασθενούς της οποίας η αριστερή σφαγίτιδα συμπιεζόταν από τον ωμοϋοειδή μυ (δείτε εικόνα).  Η ασθενής είχε μηδενική ροή στην περιοχή J2 (μέσον της φλέβας), αλλά κανονική ροή κάθε φορά που άνοιγε το στόμα της.  Έγινε χειρουργική επέμβαση στον μυ για την αποκατάσταση της ροής.

Internal Jugular Vein Entrapment in a Multiple Sclerosis Patient

Η ασθενής, βέβαια, δε σημείωσε καμία μεταβολή προς το καλύτερο, αλλά ο Dr. Simka αναφέρει πως η αριστερή της σφαγίτιδα είναι η μόνη που θεραπεύτηκε, και πως όλες οι άλλες φλέβες είχαν καλή ροή.  Who knows…

 1. Πλεον αν καποιος επεμβατικος βρισκει προβλημα σε μια μονο φλεβα κατι πρεπει να κανει για να βελτιωσει την τεχνικη του. Δεν ειμαστε adventure παιχνιδια. Η συγκεκριμενη τεχνικη αν θυμαμαι καλα εχει εφαρμοστει κ αλλες φορες γνωριζετε κατι γι αυτο;

 2. αν εννοεις την τεχνικη για τους μυες, ναι, εχει εφαρμοστει
  υπαρχει κι αλλο συνδρομο συμπιεσης της υποκλειδιου αρτηριας, και γινεται επεμβαση
  αλλα και για τη χενφα, το ειχε αναφερει κι ο σκλαφανι στο φορουμ του και σκεφτοταν αν μπορει κανεις με μποτοξ να παραλυει καθε τοσο τον μυ (μιλουσε για τον στερνοκλειδομαστοειδη)

 3. Μπορεί να συντρέχουν αρκετοί τρόποι/λόγοι συμπίεσης στο λαιμό, καθώς η ανατομία της περιοχής, είναι πολύπλοκη και λίγο σε φάση tetris (τσίμα τσίμα).

  http://www.pelmasoft.com/uplds/image/osta/Anatomia_Physiologia%2017.jpg

  Άμα δείτε την εικόνα, συγκρίνετε με την εικόνα των μυών επάνω.

Leave a Comment