Ευρετήριο ονομάτων

Paolo Zamboni (Ιταλία, 1957):  ιατρός αγγειοχειρουργός, θεμελιωτής της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, της σύνδεσής της με την πολλαπλή σκλήρυνση και του Liberation Treatment.

Franz Alfons Schelling (Αυστρία, 1945): ιατρός, επικριτής της αυτοάνοσης προέλευσης της πολλαπλής σκλήρυνσης, την οποία οι παρατηρήσεις του, ήδη από τη δεκαετία του 70, την χαρακτήριζαν ως φλεβικής προέλευσης.

Salvatore Sclafani: Επεμβατικός Ακτινολόγος, Νέα Υόρκη.  Το 2010 παραιτήθηκε από την έδρα του ως Καθηγητής Ακτινολογίας και Χειρουργικής στο State University of New York και ασχολείται, πλήρης ωραρίου, με την αποκατάσταση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας.

Tracy J. Putnam: ιατρός, του οποίου το άρθρο με τίτλο “Encephalitis and Sclerotic Plaques Produced by Venular Obstruction”, δημοσιευμένο μόλις το 1935, είναι μάλλον η πρώτη επίσημη διασύνδεση της πολλαπλής σκλήρυνσης με εμπόδια ροής στις φλέβες.

Tariq Sinan (Kuweit): Επεμβατικός Ακτινολόγος.  Το Υπουργείο Υγείας της χώρας του επίσημα ανέλαβε την αποκατάσταση του συνδρόμου CCSVI σε όλους τους ασθενείς (6000) πολίτες του.

Michael A. Arata (California): Επεμβατικός Ακτινολόγος, μέλος των Pacific Interventionalists.

John Prineas (Australia): Καθηγητής Νευρολόγος του Πανεπιστημίου του Sidney, τιμημένος με το βραβείο Charcot το 2009.  Μελετάει κυρίως την καταστροφή της μυελίνης και την παθολογία των πρώιμων εστιών της πολλαπλής σκλήρυνσης.  Η θεώρησή του για την απόπτωση των ολιγοδενδροκυττάρων πριν την καταστροφή της μυελίνης είναι άκρως προκλητική για την αυτοάνοση θεωρία.

Dr. Michael Barnett (Australia): μελετητής της πολλαπλής σκλήρυνσης.  Υπογράφει πολλά άρθρα ταυτόχρονα με τον Dr. Prineas.

Abhijit Chaudhuri (UK): Νευρολόγος. Πολέμιος της αυτοάνοσης θεωρίας της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και σφοδρός επικριτής των υφιστάμενων φαρμακευτικών προτάσεων.

Dr. Manish Mehta (NY): Αγγειοχειρουργός, με κλινική CCSVI στην Albany της Νέας Υόρκης.

Dr. Michael Dake (California): Επικεφαλής του τομέα Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Stanford University και o πρώτος γιατρός παγκοσμίως που ασχολήθηκε με την αποκατάσταση του CCSVI μετά τις υποδείξεις του Ζαμπόνι.