Όροι Χρήσης

Σκοπός της λειτουργίας του ccsvitalk.gr

Η δημόσια συζήτηση έχει σκοπό να ενθαρρύνει τη διάδοση ιδεών, κάθε χρώματος και προέλευσης, χωρίς ιδεολογική κηδεμονία, με απαράβατη αρχή τον σεβασμό στην Ελευθερία έκφρασης σκέψεων που αφορούν στα πολιτικοκοινωνικά πράγματα. Θεωρώντας βασική προϋπόθεση του διαλόγου τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, η συζήτηση δεν θα φιλοξενήσει προσωπικές προσβολές χρηστών, επιθέσεις κι απειλές. Επίσης, οι κριτικές σε ζώντες και νεκρούς θα παραμένουν σε γεγονότα, έργα και λόγια τους.
Οποιαδήποτε προσβολή εθνικής(εθνοτικής), θρησκευτικής, ή άλλης κοινωνικής ομάδας, δεν γίνεται αποδεκτή και αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως δεν επιζητούμε κόσμια κριτική στις ομάδες αυτές. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, καμιά ιδεολογία και σύστημα δεν είναι στο απυρόβλητο. Η ανταλλαγή απόψεων, η ενημέρωση και η κριτική, είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα της λειτουργίας αυτού του φόρουμ, με μοναδικό πνεύμα συντονισμού και διαχείρισης, τον σεβασμό στον Άνθρωπο και τη νόμιμη, όπως καθορίζεται από το σύνταγμα και τη νομοθεσία, λειτουργία ενός ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας.

Όροι χρήσης

 1. Το ccsvitalk.gr είναι ένα ανοιχτό δικτυακό φόρουμ που παρέχει στα μέλη του τη δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις / πληροφορίες τους και να συζητούν σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων. Προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του υπό τους κάτωθι όρους χρήσης. Η χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου σημαίνει αυτοδίκαια την πλήρη αποδοχή των όρων χρήσης.
 2. Εφόσον ο επισκέπτης συμφωνεί με τους όρους χρήσης και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του “ccsvitalk.gr” πρέπει να εγγραφεί ως μέλος δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, ένα συνθηματικό κι ένα πραγματικό e-mail. Προαιρετικά μπορεί να δηλώσει λογαριασμούς από υπηρεσίες instant-messaging. Δεν ζητούνται κανενός άλλου είδους προσωπικά δεδομένα.
 3. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τα πράξεις που διενεργούνται από τον λογαριασμό τους. Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιήσουν για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους. Σε περίπτωση απώλειας του συνθηματικού, δε μπορεί να ανακτηθεί καθώς αποθηκεύεται κρυπτογραφημένο, αλλά το μέλος μπορεί να αιτηθεί την αντικατάσταση του. Μετά την δημιουργία του λογαριασμού η διαγραφή του από το μέλος δεν είναι εφικτή.
 4. Παρόλο που το “ccsvitalk.gr” παρέχει στα μέλη του την απαραίτητη υποδομή για την δημοσίευση / ανάρτηση μηνυμάτων, είτε αναρτάται δημόσια είτε ιδιωτικά, το μέλος είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τις απόψεις και πληροφορίες που εκφράζει. Το ccsvitalk.gr δεν είναι δυνατό, λόγω του όγκου του, να ελέγχει την ακεραιότητα, τη νομιμότητα, ή την ποιότητα όλων των μηνυμάτων που δημοσιεύονται. Το μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι μπορεί να εκτεθεί σε μηνύματα προσβλητικά, ανήθικα ή παράνομα. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπεύθυνο το “ccsvitalk.gr” για το περιεχόμενο των μηνυμάτων ή οποιαδήποτε βλάβη μπορεί να προκύψει από τη χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου.
 5. Το “ccsvitalk.gr” δεν κάνει προκαταρκτικό έλεγχο του περιεχομένου που αναρτούν μέλη του. Σε περίπτωση που κάποιος συντονιστής λάβει ειδοποίηση ή υποπέσει στην αντίληψη του ότι κάποιο μήνυμα ή θέμα παραβιάζει τους όρους χρήσης διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει την καταχώρηση.
 6. Το μέλος συμφωνεί να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών του “ccsvitalk.gr” για δημοσίευση κειμένου / εικόνας / συνδέσμου με περιεχόμενο : επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, προπαγανδιστικό, πορνογραφικό, που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, που συνιστά ποινικό αδίκημα, που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, που παραβιάζει, με ή χωρίς πρόθεση, οποιαδήποτε εθνική, ευρωπαϊκή ή διεθνή νομοθεσία που έχει νομοθετική ισχύ και αφορά ή καλύπτει τις υπηρεσίες του “ccsvitalk.gr”, που σκοπό έχει την επιβράδυνση των υπηρεσιών και που σκοπό έχει τη δημοσίευση πολλαπλών άσκοπων και εκτός θέματος μηνυμάτων (off-topic).
 7. Οι συντονιστές του ccsvitalk.gr είναι μία ειδική κατηγορία μελών που εθελοντικά αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο, όχι μόνο για τη φροντίδα των ενοτήτων αλλά και για τη σωστή λειτουργία της κοινότητας. Στο ccsvitalk.gr λαμβάνουμε πολύ σοβαρά οποιοδήποτε είδος επίθεσης (υβριστική, εριστική, ή απειλητική συμπεριφορά και στάση) στα μέλη του συντονισμού και στην προσωπικότητά τους. Μέλος που με δημόσιο ή προσωπικό μήνυμα επιτεθεί σε συντονιστή/στρια, προκαλεί τον αποκλεισμό του λογαριασμού του από 1 έως 4 μήνες, δίχως να προηγηθεί προειδοποίηση. Οι διαμαρτυρίες μπορούν να γίνουν με προσωπικό μήνυμα στην ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση admin@ccsvitalk.gr. Οποιεσδήποτε άλλες διαμαρτυρίες αγνοούνται και διαγράφονται.
 8. Μέλος που παραβιάσει τους όρους χρήσης με ή χωρίς πρόθεση, λαμβάνει προειδοποιητικό προσωπικό μήνυμα από τον διαχειριστή. Αν επαναληφθεί παράβαση εντός διαστήματος 2 μηνών ο λογαριασμός του μέλους απενεργοποιείται για 2 μήνες. Μετά την επανενεργοποίηση του λογαριασμού οποιαδήποτε παραβίαση των όρων, χωρίς προειδοποίηση, μπορεί να οδηγήσει σε απενεργοποίηση του λογαριασμού για διάστημα 1 έως 4 μηνών. Κατά τη διάρκεια της ποινής αν δημιουργηθούν νέοι λογαριασμοί θα προκαλέσουν την οριστική απενεργοποίηση όλων.
 9. Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο “ccsvitalk.gr” είναι μια προσφορά των μελών του, παρέχονται «ως είναι» χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη. Το μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι πρέπει να αξιολογεί και να είναι υπεύθυνο για την χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε απόφασης του να βασιστεί στην ορθότητα, αξιοπιστία, πληρότητα ή χρησιμότητα του περιεχομένου.
 10. Τα κείμενα των δημοσιεύσεων πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Αποσπάσματα γραμμένα σε άλλες γλώσσες είναι αποδεκτά, αρκεί να μην καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου. Προαιρετικά, τα αποσπάσματα αυτά μπορούν να συνοδεύονται από μία μετάφραση ή σύντομη περιγραφή. Τα greeklish δεν είναι αποδεκτά, παρά μόνο προσωρινά και για τεχνικούς λόγους. Μέλος που αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα ως προς την εγκατάσταση και χρήση ελληνικών γραμματοσειρών, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές) με ΠΜ και να ζητήσει συμβουλές και βοήθεια. Η συνεχόμενη και αδικαιολόγητη χρήση greeklish ενδέχεται να οδηγήσει στην απενεργοποίηση της υπηρεσίας δημιουργίας δημοσιευμάτων (νέων νημάτων και απαντήσεων).
 11. Το ccsvitalk.gr είναι διαδικτυακή κοινότητα διαλόγου. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη που δημιουργούν νήματα που αφορούν σε δημοσιευμένες ειδήσεις, θα πρέπει να προσθέτουν, έστω συνοπτικά, την είδηση ή/και τη γνώμη τους. Νήματα που η αρχική τους δημοσίευση περιλαμβάνει αποκλειστικά έναν τίτλο και μία πηγή ή ένα video, θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση. Επιπλέον, τα νήματα ειδήσεων πρέπει να περιέχουν την ή τις ανάλογες πηγές, στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου. Οι συντονιστές διατηρούν πάντοτε το δικαίωμα να συγχωνεύουν σχετικά μεταξύ τους νήματα στην κατάλληλη ενότητα.
 12. Το “ccsvitalk.gr” σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιανδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες αντιλήψεις / απόψεις των μελών του. Οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα να εκφράζουν τις δικές τους απόψεις χωρίς αυτές να θεωρούνται απόψεις του ccsvitalk.gr.
 13. Το μέλος διατηρεί το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στο περιεχόμενο των μηνυμάτων του. Στο μέλος ή τον επισκέπτη δεν παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει ή εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου χωρίς την συγκατάθεση των συντακτών του. Το σύνολο των μηνυμάτων και η βάση δεδομένων είναι πνευματική ιδιοκτησία του ccsvitalk.gr.
 14. Το μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη να αποζημιώσει το ccsvitalk.gr για οποιαδήποτε νομική διαμάχη προκύψει μεταξύ αυτού και τρίτων φορέων λόγω του περιεχομένου που έχει δημοσιεύσει.
 15. Το “ccsvitalk.gr” δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα πέραν των όσων έδωσε το μέλος κατά την εγγραφή του. Εξαίρεση αποτελεί η καταγραφή της διεύθυνσης IP για λόγους ασφάλειας των συστημάτων του (διακομιστή, βάσης δεδομένων) και στατιστικούς.
 16. Το “ccsvitalk.gr” διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή / και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του χωρίς προειδοποίηση προς τα μέλη. Δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή ή ότι τα λάθη θα διορθώνονται.
 17. Μέλος που εντοπιστεί να χρησιμοποιεί δεύτερο ή περισσότερους λογαριασμούς, άμεσα και χωρίς προειδοποίηση θα διαγράφονται όλοι οι λογαριασμοί του.
 18. Διαφημίσεις δικτυακών τόπων επιτρέπονται υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης. Διαφημίσεις μέσω προσωπικών μηνυμάτων δεν επιτρέπονται.
 19. Μηνύματα άσχετα με το θέμα, κατά την κρίση του συντονιστή, διαγράφονται ή μεταφέρονται σε νέο θέμα.
 20. Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για μήνυμα ή θέμα που είχε συντάξει ο ίδιος και έχει διαγραφεί, εφόσον θεωρεί πως δεν παραβιάζει τους όρους χρήσης. Επίσης μπορεί να ζητήσει την αιτία μη διαγραφής καταγγελθέντος μηνύματος τρίτου, εφόσον περάσουν 2 ημέρες από την καταγγελία. Οι διαμαρτυρίες μπορούν να γίνουν με προσωπικό μήνυμα στην ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση admin@ccsvitalk.gr. Οποιεσδήποτε άλλες διαμαρτυρίες αγνοούνται και διαγράφονται.
 21. Αν γίνουν παράπονα για μέλος που ενοχλεί κατ' επανάληψη μέσω προσωπικών μηνυμάτων άλλα μέλη και δεν συμμορφωθεί σε υπόδειξη του διαχειριστή, του απενεργοποιείται η υπηρεσία προσωπικών μηνυμάτων.